Gamblin Artists Colors – Een kleur concept

De missie van Gamblin Artists Colors is het schilderen met olieverf naar de volgende eeuw te leiden. Gamblin streeft er naar  de producten te maken zoals ze zouden moeten zijn, niet alleen zoals ze vroeger waren. De sprankelende kleuren en de mediums  van Gamblin Artists Colors voldoen aan de historische werkzaamheid en eigenschappen, maar dan veiliger en duurzamer.

Het product Gamsol van Gamblin Artists Colors heeft er voor gezorgd dat de laatste generatie kunstenaars niet meer blootgesteld wordt aan sterke oplosmiddelen. In samenwerking met de National Gallery werd Gamvar gelanceerd, het perfecte vernis. FastMatte Colors geven de kunstenaar een snellere manier van werken dan ooit te voren.

Gamblin Artists Colors heeft er altijd naar gestreefd de kunstenaar te voorzien van maximale kleurintensiteit met een verrukkelijke textuur. Een textuur die direct beantwoord aan de intentie van de kunstenaar en tevens handzaam is.

Een kleur bereikt slechts zijn top als het pigment wordt doorontwikkeld tot zijn hoogst mogelijke weerkaatsing. Binnen Gamblin hebben we niet alleen te maken met grondstoffen en intense pigmenten. Gamblin dwingt zichzelf naar een perfecte balans tussen pigment, olie, historie, wetenschap en emotie. Alle twintig medewerkers van Gamblin zijn zeer toegewijd om deze balans perfect te krijgen. Iedere tube, elke batch, elke keer weer.

 Gamblin Artists Colors gelooft ook in ‘Meer voor minder‘. Kunstenaars verdienen het kleuren vrij te gebruiken, zonder aarzeling  gereserveerdheid.

 Gamblin is de eerste leverancier die hun productlijn volledig heeft opgebouwd  aan de hand van de behoeftes van de kunstenaar.

Vanaf de start van onze onderneming hebben we ons laten leiden door onze groep kunstenaars, ons eigen werk in de studio en inzichten verkregen door samen te werken met musea over de hele wereld. Onze conservatie kleuren zijn voor restauratie gebruikt voor a.a. Van Eyck, Da Vinci, en Van Gogh. Maar we willen er voornamelijk zijn voor de hedendaagse kunstenaar. We voelen ons vereerd door een ieder die ons producten gebruikt.

Bent u ooit in Portland, breng dan een bezoek aan ons.

Wilt u dichter bij huis kennis maken met de producten van Gamblin Artists Colors breng dan een bezoek aan het  Schildersatelier Varf. U bent van harte welkom. Uiteraard kunt u ons ook E-mailen.

 

Robert Gamblin voor Schildersatelier Varf