Robert GamblinRobert Gamblin, zal persoonlijk zijn passie en kennis van zijn bijzondere olieverfproducten overdragen tijdens deze productpresentatie.

De olieverf voor professionele kunstenaars ‘Gamblin Artists Colors’ combineert de kennis van het verleden met de inzichten van nu. Gamblin is de nummer 1 olieverf in Amerika.

Dankzij een samenwerking met Atelier Varf & SO en van BeekArt is deze geweldige olieverflijn ook dit najaar verkrijgbaar in ons atelier.

Maandag 12 Oktober
Aanvang : 19:30 – 22:00 uur
Entree: gratis
Locatie: Atelier VARF & SO
Hogewoerd 177
2311 HL LEIDEN
06-39581540

Baanbrekende producten van Gamblin:

Gamsol

GamsolGamsol – En studio-veilige terpentine. Gamsol is een uitstekend oplosmiddel voor andere Gamblin mediums en verdampt 100%.

Gamsol is veel minder toxisch dan de doorsnee terpentine omdat het giftige bestanddeel er uit is gehaald.

Het spreekt voor zich dat binnen ons atelier er gewerkt wordt met dit product om de veiligheid van een ieder te garanderen.

Gamvar

GamvarGamvar is een slotvernis die niet vergeelt en een heeft snelle droogtijd. Deze vernis kan al aangebracht worden als de dikste laag verf ‘dry to the touch’ is! Niet nodig dus maanden te wachten totdat er afgelakt kan worden.

 

 

Portland Greys/warm/koud

Portland-Grey-GamblinDeze set is onmisbaar voor de professionele schilder die het proces van het vergrijzen van kleuren gemakkelijk wil maken. Een warm en een koud grijs in combinatie met verschillende witten maakt vergrijzing van bijv. huidtinten erg gemakkelijk.

 

Portland Greys/ toonwaarden

Portland-Grey-waardenOnmisbaar voor het gemakkelijk neerzetten van een monochroom toonwaarden palet. Een van de lagen in een schilderij is de Grisaille. Er worden 10 toonwaarden opgezet in grijstinten. Het hele schilderij wordt in deze toonwaarden opgezet om vervolgens naar de kleurlaag te gaan. Je kunt deze toonwaarden natuurlijk zelf mengen, maar hoe heerlijk is het dat je juiste toonwaarden al voorgemengd uit de tube komt 😉

Toonwaarden: 2-4-6-9
Samen met wit en zwart maak je dus een prachtig en betrouwbaar palet. Typisch Gamblin, die meedenkt met de klassiek geschoolde schilder.Grisaille