KUNSTROUTE LEIDEN  BESTAAT 20 JAAR!

Begonnen als een kunstenaarsinitiatief is deze open atelierroute inmiddels niet meer weg te denken. In dit weekend presenteren kunstenaars en galeries hun werk door de hele Leidse binnenstad. Het jubileum van de Kunstroute Leiden wordt gevierd met het tekenfestival The Big Draw Leiden, dat plaatsvindt van 13 t/m 28 september.

Kunstroute Leiden 2014 -  Schildersatelier VarfVARF en het KUNSTROUTEWEEKEND
27-28 September

  • OPEN ATELIER in  schildersatelier Varf, Hogewoerd 177
  • EXPOSITIE van werk van leerlingen
  • Decoratieve verftechnieken

Kom kijken en ontdek hoe de schildertechnieken van de Oude Meesters worden onderwezen en toegepast in schildersatelier Varf.
Varf exposeert in dat weekend schilderijen van leerlingen en van de kunstschilder Hans van der Velde. Ook is er aandacht voor de decoratieve schildertechnieken in krijt- en melkverf. Diverse meubels en accessoires, die met deze technieken verfraaid zijn, worden in Varf tentoongesteld.

Voor meer informatie over deelnemers, activiteiten, opening en praktische zaken zie: KUNSTROUTELEIDEN.NL of THEBIGDRAWLEIDEN.NL Tijdens de opening van de kunstroute wordt de Hermine van Bers kunstprijs uitgereikt. Er is muziek en er wordt natuurlijk getekend. Kom en hef het glas op deze twintigste verjaardag! DONDERDAG 25 SEP OM 17 UUR IN SCHELTEMA.