Beste leerlingen,

Na een spannend maar succesvol jaar ben ik nu al weer aan het voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Tijd om alvast bij te kletsen met jullie terwijl jullie nog heerlijk op het strand e.d vertoeven.

DANK:
Allereerst dank aan jullie voor het afgelopen seizoen, het was een goed seizoen. Het aantal leerlingen is gestegen! Het niveau van de schilderijen is echt goed te noemen. Er wordt niet alleen gezellig geschilderd, maar ook wordt er gretig in de techniek gedoken,……. ambachtelijk leren 😉 Met name het Grissaille schilderen binnen Varf is echt bijzonder goed te noemen. We kunnen rustig stellen dat het herleven van de Oude Meester Technieken in Leiden een feit is geworden.

VarfAcademy PiamburaEXPOSITIE KUNSTROUTE:
Zoals jullie weten, wordt tijdens de kunstroute het werk van de leerlingen tentoongesteld. Houd er rekening mee dat Varf graag jullie beste werken wil laten zien! Zorg dat je op tijd bent met het uitolieën en evt. vernissen van je beste werk. Een persoonlijk verhaaltje mag natuurlijk niet missen, maar is niet verplicht.


MEER RUIMTE:
Het ‘Glas in Lood’ gedeelte is binnen Varf verdwenen, Sophie heeft er voor gekozen om alleen met restauratie van Glas-in-Lood ramen door te gaan.

Dus meer ruimte voor de schilders!
De workunits zijn ook in het voorgedeelte van de zaak geplaatst. Nu zijn we nog meer zichtbaar voor de mensen die Varf nog niet kennen. Tevens is daardoor de drempel om eens lekker binnen te stappen enorm verkleind. In het nieuwe seizoen sta jij en je werk dus wat meer te kijk hahaha. Alles voor de kunst.

VERNIEUWDE LESTIJDEN vanaf nu
Maandag avond -19:30 – 22:00 uur
Dinsdag avond – 19:30 – 22:00 uur
Woensdag middag  – Gesloten( De woensdag komt dus te vervallen!)
Donderdag middag  – 13:30 – 16:00 uur
Vrijdagochtend – 11:30 – 14:00 uur

THEORIE:
De eerste les van de maand zal voor een gedeelte bestaan uit theorie. Dit hebben we in het verleden ook gedaan en ik merk dat er behoefte aan is. Er blijft genoeg tijd over om de rest van de les te schilderen.

GrisailleVRIJ SCHILDEREN/OPEN ATELIER
Kom lekker vrij schilderen op zaterdag!
Iedere zaterdag van 13:30 – 16:30 uur!

Kom lekker vrij schilderen of kom gewoon gezellig langs om met mede leerlingen en schilders te babbelen en te werken. Ook is deze dag bij uitstek geschikt je komende schilderij alvast voor te bereiden voor de echte les. Er is een printer, computer, plakband, etc.
Kosten: Hiervoor wordt een strippenkaart aangeboden van 10 middagen van drie uur voor €90,00. Verkrijgbaar in het Atelier. De strippenkaart geldt een jaar en is persoonlijk op naam.

WAT NEEM JE MEE OP JE LESDAG
Wat hoor je eigenlijk bij je te hebben als je naar de schilderles gaat!
Voorkom lenen en zorg dat je je materialen op orde hebt:

Notitieboekje, pen, potlood, (kneed)gum, mediumbakje, medium, pluisvrij doekje voor het reinigen van je penselen, terpetine (Gamsol: niet giftig), verf, (afscheur)palet, paletmes en natuurlijk je eigen werk.

Alle bovengenoemde schildermaterialen zijn aan te schaffen in de Gamblin Store van Varf. Bovendien geniet je als leerling een korting van 10% op de Gamblin producten.

Kwaliteit boven alles. Het blijft daarom verplicht op linnen te werken!  Een goed linnen doek voor een geschikte prijs is in het atelier te koop.

LESGELDEN
Last but not least, ….

Vanaf 1 september wordt het lesgeld iets te verhoogd naar € 75,00 per maand, vooruit te voldoen op bankrekeningnummer NL 91 ABNA 0402 0243 46  ten name van J.J. van der Velde. Een contante betaling (ook per maand vooraf en gepast graag) blijft ook mogelijk. Uiteraard blijft het mogelijk de gemiste lessen in te halen op elke andere lesdag. Meld het me dan even vooraf.
Het lesgeld komt uiteindelijk neer op € 17,45 per les. (gemiddeld 4,3 lessen per maand).

De kosten van gebruik olieverf van het atelier bedragen €4,50. Het afgelopen seizoen ben ik erg vrijgevig geweest met verf, mede om jullie kennis te laten maken met de mens- en milieuvriendelijke Gamblin. Maar voor niets gaat de zon op en je weet, het aanschaffen van de verf in Varf is een steun in de rug van het atelier. 

Op naar een gezellig en leerzaam nieuw schilderseizoen. Tot september ben je natuurlijk hartstikke welkom op bovengenoemde tijden, ook in de zomer, in het koele atelier.

Groeten en een schilderachtige zomer!

Hans