Varf-en-So-Kunstroute-2015Tijdens de kunstroute ben ik gestart met een portret van een goede vriendin. Dit om mede reclame te maken voor de GAMBLIN ARTIST COLORS. Uiteraard laat ik graag de vorderingen zien. Ik ben zeker nog niet klaar met het portret maar deel graag het resultaat tot nu toe.

Ik heb gekozen om te werken met het HIGH KEY PALET van Gamblin. Naar mijn mening een prachtige set olieverf waarvan de kracht bij de professionele schilders nog niet helemaal bekend is. Dit palet kenmerkt zich door zuivere pigmenten(dus geen menging van meerdere pigmenten) die een zeer hoge saturatie in kleur hebben, m.a.w. een zeer hoog chroma. Dit stelt de kunstschilder in staat om lichte toonwaarden te produceren met een hoog chroma. Dit komt voornamelijk door het feit dat ondanks dat deze pigmenten met wit vermengd worden heel weinig aan kleurkracht = chroma verliezen. Dit in tegenstelling met de pigmenten die we kennen uit het impressionisme. Dit is puur licht winst zal ik maar zeggen.

 

Montserrat-1Mocht je denken dat deze pigmenten zich dus minder lenen voor bijv.de subtielere huidtinten, dan heb je het mis. Je hebt er alleen maar veel minder van nodig…… niet gek dus.

Maandagavond 12 October zal de de directeur van het Amerikaanse bedrijf Gamblin veel vertellen over deze pigmenten en hoe er mee te werken. Iedereen is welkom en het is ook nog eens gratis!

Aanvang: 19:30 -22:00 uur
Kosten: geen
Locatie: Atelier VARF & SO
Hogewoerd 177
2311 HL LEIDEN
M: 06-39581540