Ellen Heitz
Leiden

Robert_Gamblin-Atelier Varf12jpgMaandagavond 12 oktober jl. bezocht Robert Gamblin schildersatelier VARF & SO in Leiden. Het was een goed bezochte avond en het enthousiasme van Robert tijdens zijn presentatie over zijn olieverflijnen sloeg al snel over op de bezoekers.

Voor Hans van der Velde, zelf al jarenlang een enthousiast gebruiker van de Gamblin olieverf, was het een dubbel succes. Na twee jaar was het hem gelukt Robert Gamblin naar Leiden te krijgen voor het houden van een presentatie en veel van zijn leerlingen waren gekomen om wat meer te weten te komen over de filosofie achter de Gamblin verf.

Robert en zijn echtgenote bleken omgekeerd onder de indruk te zijn van het niveau en de sfeer van “Varf”.  Na de presentatie van Robert waren er hapjes en drankjes en gelegenheid om even informeel met de familie Gambling te praten.

Aanwezig was ook Sophie Diatchenko met wie Hans van der Velde sinds kort een samenwerkingsverband is aangegaan. Sophie is glaskunstenares en biedt cursussen Glas in Lood (voor zowel beginners als gevorderden) aan. Haar prachtige glas in lood ramen gaven het atelier extra veel sfeer en niet alleen vanwege de vele brandende kaarsen, de hapjes en de lekkere wijn! Voor herhaling vatbaar Hans en Sophie!